Figyelem!

Április 16-a és 20-a között - a Külügyminisztérium támogatásával - európai uniós hetet tartanak a szigetvári Városi Könyvtárban. Azonban nem csak a tágan vett Európáról szól ez a hét: sok érdekességet megtudhatnak az érdeklődők például a szigetvári vár középkori történetéről is.

A külügyminisztérium „A közkönyvtárak uniós programjának 2011. évi támogatása” címmel meghirdetett pályázat keretében a szigetvári könyvtár 130 ezer forint értékben vásárolhatott az unióról szóló könyveket, melyek egy részét nyeremények formájában kapják meg azok, akik a hét folyamán ellátogatnak a könyvtárba, megoldják az Európai Unióról szóló feladatokat, valamint megtekintik a könyvtár Európai Unióról szóló különgyűjteményét - tájékoztatta szerkesztőségünket Varga Zoltán, a könyvtár igazgatója.

A programsorozat részeként április 18-án, szerdán 18 órai kezdettel a könyvtárban a Várbaráti Körrel közös szervezésben - a Műemléki Világnap alkalmából - az Európai Kulturális Örökség részét képező szigetvári várról lesz szó. Lebedy János várkutató Szigetvár és a vár középkori századairól tart előadást, a vár felújításáról és jövőbeni hasznosításáról Kolovics János polgármester ad tájékoztatást.

Április 20-án, pénteken délelőtt a Baranya Megyei Európai Információs Pont munkatársai tartanak ismertetőt az Európai Unió lehetőségeiről a Zrínyi Miklós Középiskola diákjainak, délután pedig a szigetvári általános iskolák tanulói mérhetik össze tudásukat az unió nevezetességeiről.

- Minden érdeklődőt szeretettel vár az idén 60 éves Városi Könyvtár - tette hozzá Varga Zoltán.

SZH