Program ajánló:

Szulejmán nyomában vetélkedősorozat

 

Szulejmán nyomában címmel honismereti és turisztikai játéksorozatot hirdet családok és iskolás csapatok részére a Pécsi Kulturális Központ, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Janus Pannonius Múzeum.
 
A játéksorozat fő célja három baranyai város – Pécs, Szigetvár, Mohács – történelmi emlékeinek megismertetése, a történelmi események átélése és megelevenítése, illetve egy lehetséges baranyai „Török Tematikus Útvonal” turisztikai vonzerejének közvetítése. A kalandos játéksorozatra a szervezők családi, iskolai csapatok, valamint felnőtt baráti társaságok jelentkezését várják. A három történelmi helyszínen a csapatoknak játékos, izgalmas, gyakorlati vetélkedő-feladatokat kell teljesíteniük. A három versenynap közötti időszakban pedig két levelezőforduló lesz, kreatív feladatok megoldásával.
 
A vetélkedősorozat elsődleges célja a helyszínek megismerése, a közösen átélt élmény, és nem maga a verseny – de persze az sem marad el! A feladatokat eredményesen teljesítő családi csapatok jutalma egy- illetve kétnapos kirándulás Mohácson, Szigetváron és az orfűi üdülőkörzetben, valamint tárgyjutalmak. Az iskolai csapatok jutalma nyári táborozás, egynapos kirándulások, tárgyjutalmak. A baráti társaságok kategória helyezettjei jelképes díjazásban részesülnek.
 
A játéksorozattal kapcsolatos részletes tudnivalók a www.pecsikult.hu, a www.ddnp.hu és a www.jpm.hu honlapon találhatók meg.